Το νέο λεύκωμα τέχνης – Στέφανος Ρόκος: Nick Cave & Τhe Bad Seeds/ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ

Το λεύκωμα «Stefanos Rokos: Nick Cave & The Bad Seeds’ No More Shall We Part, 14 paintings 17 years later» κυκλοφορεί σε πολυτελή έκδοση 1.200 αντιτύπων και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φωτογραφίες των έργων, στίχους των τραγουδιών, εισαγωγικό σημείωμα του Nick Cave και κείμενο του Jim Sclavunos.

Οι εκδόσεις Στοχαστής σε συνεργασία με τον Στέφανο Ρόκο έχουν αναλάβει την κεντρική διάθεση του λευκώματος σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία.

Πρόκειται για μια πολυτελή έκδοση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα 14 ζωγραφικά έργα της έκθεσης NMSWP που εγκαινιάστηκε στις αρχές του μήνα στο Μουσείο Μπενάκη, στίχους από τα 14 τραγούδια του ομώνυμου δίσκου, καθώς και κείμενα των Nick Cave, Jim Sclavunos και Στέφανου Ρόκου. Μια απολύτως προσωπική εικαστική προσέγγιση του άλμπουμ «No More Shall We Part» του Νick Cave, που είχε σαν αποτέλεσμα 14 ζωγραφικά έργα εμπνευσμένα από τα ισάριθμα κομμάτια του δίσκου. Το καλλιτεχνικό αυτό βιβλίο αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο την εικαστική οπτική του Στέφανου Ρόκου στο μουσικό άλμπουμ του Nick Cave & The Bad Seeds και αποτελεί την κατάθεση της προσωπικής του πρότασης για τη διαλεκτική σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο μορφές τέχνης –τη ζωγραφική και την τραγουδοποιία– οι οποίες ανέκαθεν συγκροτούν τον σκληρό πυρήνα της καλλιτεχνικής του έκφρασης και δημιουργίας.