Πολιτική Επιστροφών

Ποια είναι η πολιτική των επιστροφών της εταιρείας μας;

Οι Εκδόσεις Στοχαστής σας παρέχουν τη δυνατότητα να επιστρέψετε δωρεάν* (δεν ισχύει για παραγγελίες στην Κύπρο, όπου επιβαρύνεται ο πελάτης τα μεταφορικά επιστροφής) κάποιο προϊόν, ώστε να το αλλάξετε με κάποιο άλλο που θα επιλέξετε, μέσα σε 14 ημέρες από την ημερομηνία που το παραλάβατε. Οι αλλαγές με άλλα προϊόντα γίνονται σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή των προϊόντων. Προτού προχωρήσετε με την επιστροφή σας θα πρέπει να αποστείλετε ένα αίτημα στο info@stochastis.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 210 3601956.

*Καμία επιστροφή δεν θα γίνεται δεκτή, εάν δεν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και εάν ο καταναλωτής δεν λάβει επιβεβαίωση από το τμήμα επιστροφών.

*Δεν ισχύει για περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων.

Εφόσον επικοινωνήσουμε μαζί σας για την έγκριση της επιστροφής σας, έχεις τις εξής επιλογές:

  • Πίστωση. Πίστωση στο λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Το ποσό που αντιστοιχεί στο προϊόν που θέλετε να επιστρέψετε θα καταχωρηθεί στον λογαριασμό σας, με σκοπό να το χρησιμοποιήσετε σε επόμενή σας αγορά. Η πίστωση ενεργοποιείται από τη στιγμή που παραλάβουμε την επιστροφή σας και λάβετε τηλεφωνική ενημέρωση από το τμήμα επιστροφών μας και πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα στο χρονικό διάστημα 6 μηνών.
  • Αλλαγή με άλλο προϊόν. Eαν έχετε ήδη επιλέξει το προϊόν με το οποίο θέλετε να αλλάξετε την παραγγελία σας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά και θα προχωρήσουμε με την αποστολή του νέου προϊόντος εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  και εφόσον έχουμε παραλάβει την επιστροφή σας.
  • Επιστροφή χρημάτων. Επιστροφή των χρημάτων σας γίνεται σε διάστημα 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε την επιστροφή σας στον τραπεζικό λογαριασμό που θα μας δηλώσετε από τον οποίο έγινε η πληρωμή. Εάν έχετε πραγματοποιήσει αγορά με πιστωτική κάρτα, το ποσό θα επιστραφεί στην κάρτα που χρησιμοποίησατε. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων ο πελάτης χρεώνεται τα έξοδα επιστροφής του προϊόντος. Το ποσό που επιστρέφετε είναι το κόστος του προϊόντος και όχι το συνολικό κόστος της παραγγελίας, η οποία ενδέχεται να περιέχει και έξοδα αποστολής και έξοδα αντικαταβολής.

 Προσοχή: 

  • Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτή μια επιστροφή,  είναι το προϊόν να βρίσκεται στην ίδια άριστη αρχική του κατάσταση μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης. Στην περίπτωση που το προϊόν έχει υποστεί φθορά, η επιστροφή δεν θα γίνεται δεκτή και το πακέτο θα επιστρέφεται στον καταναλωτή.

Υπάρχει κάποια χρέωση για την επιστροφή;

Για κάθε αγορά που πραγματοποιείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα δικαιούστε 1 δωρεάν επιστροφή*. Στην περίπτωση που επιστρέψετε κάποιο προϊόν και παραλάβετε το καινούριο, εάν χρειαστείτε ξανά αλλαγή θα πρέπει να επιβαρυνθείτε το κόστος της μεταφοράς στην εταιρεία μας.

*Η δυνατότητα της μία δωρεάν επιστροφής, ισχύει για παραγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί εντός Ελλάδος και μόνο για περιπτώσεις αλλαγής. Δεν ισχύει για περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων. Αφορά μεταφορές που γίνονται ΜΟΝΟ μέσω των συνεργαζόμενων εταιριών courrier με τις Εκδόσεις Στοχαστής, δηλαδή την εταιρία Speedex.

Διαδικασία Επιστροφής

Μόλις εγκρίνουμε την επιστροφή σας θα επικοινωνήσουμε με την εταιρεία courier που συνεργαζόμαστε και θα κανονίσουμε τη συλλογή του προϊόντος που θέλετε να επιστρέψετε από τον χώρο που θα μας δηλώσετε. Εάν για οποιοδήποτε λόγο ένα πακέτο σταλεί στην αποθήκη μας χωρίς την έγκριση του τμήματος επιστροφών και χωρίς να έχει προηγηθεί η προαναφερθείσα διαδικασία, το πακέτο θα επιστρέφεται στον καταναλωτή και η επιστροφή δεν θα γίνεται δεκτή.

Προσοχή: 

Η διαδικασία επιστροφών της εταιρείας μας, προστατεύει τον καταναλωτή από τυχόν λάθη αλλά και από τον κίνδυνο να χαθεί κάποιο πακέτο ή να καθυστερήσει αδικαιολόγητα η επιστροφή του. Οποιαδήποτε επιστροφή εκτός του συστήματός μας, δεν θα  γίνεται δεκτή, ενώ οι Εκδόσεις Στοχαστής δεν θα φέρουν καμία ευθύνη εφόσον δεν θα έχει πραγματοποιηθεί η σειρά ενεργειών, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Σε περίπτωση που επιλέξατε κάποια άλλη μεταφορική εταιρεία, δεν μπορούμε να παρέχουμε καμία εγγύηση για τους χρόνους παραλαβής των προϊόντων που μας επιστρέφετε, καθώς και στην περίπτωση αδυναμίας παράδοσης του δέματος στον χώρο μας για οποιοδήποτε λόγο, το δέμα θα επιστρέφεται σε εσάς καθώς δεν γίνεται να το παραλάβουμε από το εκάστοτε κατάστημα της μεταφορικής που διαλέξατε.

Σε περίπτωση που ο λόγος επιστροφής αφορά σε λάθος της εταιρείας οι Εκδόσεις Στοχαστής δεσμεύονται να αποστείλουν εκ νέου courier στη διεύθυνση που μας έχετε ορίσει για την παραλαβή της παραγγελίας σας χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση.

Πώς θα γνωρίζω ότι έχει γίνει παραλαβή του επιστραφέντος προϊόντος;

Όταν το προϊόν φτάσει στις αποθήκες μας και αφού επεξεργαστούμε την επιστροφής σας, θα σε ενημερώσουμε τηλεφωνικά.

* Οι όροι και η πολιτική επιστροφών μπορεί να αλλάξουν χωρίς ειδοποίηση.